Taloustieto

Keskisuomalainen-konserni on valtakunnallisesti merkittävä viestintäkonserni. Konserni toimii Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Kymenlaaksossa sekä Tallinnassa, Virossa. Yhtiön päätoimialana on sanomalehtien kustantaminen, sanomalehtien ja muiden painotuotteiden painaminen ja jakelu sekä sähköinen liiketoiminta.

Keskisuomalainen-konserni on lehtinimikkeiden määrällä mitattuna Suomen suurin sanoma- ja kaupunkilehtikustantaja. Keskisuomalainen-konserni kustantaa kuuttatoista 5-7 päiväistä lehteä ja digitaalista uutismediaa, 28 paikallislehteä sekä 28 kaupunkilehteä. Paikallislehdet ilmestyvät 1-3 kertaa viikossa pääasiassa Savossa, Keski-Suomessa, Kaakkois-Suomessa sekä yksi lehti Uudellamaalla. Lisäksi konserni julkaisee verkkolehteä Tallinnassa.

Tilattavista lehtinimikkeistä tunnetuimpia ovat: Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti, Aamuposti, Keski-Uusimaa, Etelä-Suomen Sanomat, Länsi-Savo, Itä-Savo ja Itä-Häme. Tunnetuimpia kaupunkilehtinimikkeitämme ovat Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat, Tamperelainen, Turkulainen, Suur-Jyväskylän Lehti ja Kuopion Kaupunkilehti. Aikakaus- ja asiakaslehdistä merkittävimmät ovat Aromi, Shaker ja Evento. Konsernin kustannusyhtiöitä ovat Etelä-Suomen Media Oy, Keski-Suomen Media Oy, Savon Media Oy, Mediatalo ESA Oy, Kaakon Viestintä Oy ja Omnipress Oy.

Keskisuomalainen-konserni tarjoaa lisäksi tutkimus-, markkinointiviestintä-, sivun- ja ilmoitusvalmistuspalveluja sekä paino- ja jakelupalveluja. Näistä yhtiöistä merkittävimmät ovat painopalveluja tarjoava Lehtisepät Oy, tutkimuspalveluja tarjoavat IROResearch Oy ja Tietoykkönen Oy, markkinointiviestintäpalveluja tarjoava Kamua Oy, sivun- ja ilmoitusvalmistuspalveluja tarjoava Mediasepät Oy, jakelupalveluja tarjoavat Jakelusepät Oy ja Suomen Suoramainonta Oy sekä digitaaliseen ulkomainontaan keskittynyt Esa Digital Oy sekä bussien näyttötauluihin keskittynyt Neonmedia Oy.

Keskisuomalainen-konsernin emoyhtiö Keskisuomalainen Oyj on noteerattu Helsingin Pörssissä ja sen kotipaikka on Jyväskylä.

Keskisuomalainen-konsernin vuoden 2019 liikevaihto oli 231,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 14,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa oli vuoden 2019 lopussa 2 362 henkeä. Kokopäiväiseksi muunnettuina konsernissa työskenteli keskimäärin 1 775 henkeä.

Vuosikertomuksestamme löydät keskeiset tunnusluvut sekä konsernin toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Vuoden 2019 vuosikertomus on julkaistu 27.3.2020.