Taloustieto

Keskisuomalainen-konsernin emoyhtiö Keskisuomalainen Oyj on Helsingin Pörssissä noteerattu viestintäyhtiö ja sen kotipaikka on Jyväskylä. Yhtiön päätoimialana on sanomalehtien kustantaminen, sanomalehtien ja muiden painotuotteiden painaminen ja jakelu sekä sähköinen liiketoiminta.

Keskisuomalainen-konserniin kuuluvat emoyhtiö Keskisuomalainen Oyj ja sen tytäryhtiöt Keski-Suomen Media Oy, Savon Media Oy, Etelä-Suomen Media Oy, Kaakon Viestintä Oy, Hämeen Media Oy, Esa Digital Oy, Väli-Suomen Media Oy, Lehtisepät Oy, Savon Paino Oy, Jakelusepät Oy, Mediasepät Oy, Kamua Oy, Tietoykkönen Oy, IROResearch Oy Tutkimustoimisto, Neonmedia Oy sekä kiinteistöyhtiöt Kiinteistö Oy Tahko Twinhills 213 ja Kiinteistö Oy Lehtikaari 1, alakonserni Suomen Lehtiyhtymä Oy ja sen tytäryhtiö Omnipress Oy, alakonserni Suomen Suoramainonta Oy ja sen tytäryhtiöt Helsingin Jakelu-Expert Oy, P-S Suorajakelu Oy, SSM Länsi-Suomi Oy, SSM Itä-Suomi Oy, SSM Varsinais-Suomi Oy, SSM Sisä-Suomi Oy, Jakelumasters Oy, Suora Lähetys Oy ja Jakelujuniorit Oy sekä alakonserni Hämeen Sanomat Oy ja sen tytäryhtiöt Ilves Jakelu Oy ja Hämeenlinnan Jakelupalvelu Oy. Lisäksi Keskisuomalainen Oyj omistaa täysin Virossa toimivan Vaba Meedia Oü:n.

Keskisuomalainen Oyj:n osakkuusyhtiöt ovat Arena Partners Oy (41,21 %), Jyväskylän Messut Oy (26,3 %) ja Esports Media Solutions Oy (24,99 %). Suomen Lehtiyhtymä Oy:n osakkuusyhtiöt ovat Myyntimestarit Oy (31,6 %) ja Hämeen Ääni Oy (40,0 %). Keskisuomalainen Oyj ja Suomen Lehtiyhtymä Oy omistavat Kärkimedia Oy:tä ja konsernin yhteenlaskettu omistusosuus on 26,5 %. Suomen Suoramainonta Oy:n osakkuusyhtiöitä ovat Länsi-Uudenmaan Mainosjakelu Oy (35,0 %) ja Oulu Suorajakelu Oy (50,0 %).

Keskisuomalainen-konserni julkaisee paikallis-, alue-, maakunta- ja kaupunkilehtiä Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Kymenlaaksossa, Varsinais-Suomessa, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Etelä-Karjalassa. Keskisuomalainen-konsernin lehdet tavoittavat yhteensä 2,1 miljoonaa lukijaa. Keskisuomalainen-konsernin tunnetuimpia lehtinimikkeitä ovat Etelä-Suomen Sanomat, Helsingin Uutiset, Keskisuomalainen, Länsiväylä, Savon Sanomat, Tamperelainen ja Vantaan Sanomat, jotka kaikki tavoittavat yli 100 000 lukijaa. Keskisuomalainen-konsernilla on myös ammattilehti- ja asiakasviestintäliiketoimintaa.

Keskisuomalainen-konserni tarjoaa lisäksi tutkimus-, markkinointiviestintä-, ilmoitusvalmistus- ja digitaalisen ulkomainonnan palveluja sekä paino- ja jakelupalveluja.

Keskisuomalainen-konsernin vuoden 2020 liikevaihto oli 206,8 miljoonaa euroa ja operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto oli 9,1 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 lopussa konsernissa oli työsuhteessa 5 726 henkilöä.

Vuosikertomuksessa on esitelty konsernin keskeiset tunnusluvut sekä toimintakertomus ja tilinpäätös.